Planlama ilişkileri kullanılırken,
Bir öğretmen için zaman tablosundan kapatma yaptıktan sonra aynı amaca hizmet etmesi için aynı öğretmene planlama ilişkisi tanımlamak ve tanımlama yaparken matematiksel ihtimalleri göz ardı etmek gibi hatalar yapılabilmektedir.
Planlama ilişkilerini doğru biçimde kullanabilmek için her tanımlama sonrasında mutlaka “Planlama Öncesi Kontrol” testi yapılmalıdır.

Bu sayede tanımlamış olduğunuz planlama ilişkisinin hatalı olup olmadığını kolayca kontrol edebilirsiniz.
Tüm ilişkileri tanımladıktan sonra test etmek, hatalı ilişkiyi bulmanızda zaman kaybı yaşatacaktır.
Planlama ilişkilerinde önem düzeyi ayarlarını kullanarak, planlama esnasında hangi ilişkileri öncelikle esnetebileceğini ya da esnetemeyeceğini belirleyebilirsiniz.

⚠️ Programınızda “Normal” önem düzeyine sahip ilişkiler varsa öncelikle bu ilişkiler esnetilecektir. Planlama esnasında eğer ihtiyaç duyulursa “Normal” önem düzeyindeki ilişkilerden sonra ancak “Yüksek” önem düzeyindeki ilişkiler esnetilecektir.
🔔 Planlama ilişkileri ikiye ayrılır, basit düzeyde planlama ilişkileri için “YENİ” , ileri düzey planlama ilişkileri için “GELİŞMİŞ” seçeneğini kullanabilirsiniz.

🔔 Basit düzeyde planlama ilişkileri sayesinde ders ve sınıf bazında kolayca tanımlamalar yapabilirsiniz.

🔔 Gelişmiş Planlama ilişkileri, haftanın günlerine, günlük periyotlara, derslere, sınıflara ve öğretmenlere göre özelleştirilebilir.

🔔 Tanımlamak istediğiniz ilişkiye uygun şekilde filtreler alanından öğretmen - ders - sınıf seçimlerinizi yapabilirsiniz.

🔔 İlişkinizin hangi kritere göre uygulanacağını “UYGULA” menüsünden seçebilirsiniz.

🔔 Tanımlamış olduğunuz ilişkinin geçerli olmasını istediğiniz günleri ve ders periyotlarını takvimden işaretleyebilirsiniz.

🔔 Araçlar sekmesi ile uygulanacak olan ilişkinizi “Uzunluğu 2 saat olan ders kartlarına uygula” gibi detaylandırabilirsiniz.

🔔 Notlar alanına, ilişkilerinizi tanımlayan ve daha sonra tekrar baktığınızda hatırlamanıza yardımcı olacak notlar yazabilirsiniz.
