🛎️ Bu forum içeriğinde, sınıflar için yapabileceğiniz kısıtlamaların detaylarını inceleyebilirsiniz.
‼️ Standart bir ders programı oluşturmak için bu ayarlara müdahele etmenize gerek yoktur.
‼️ Eğer bu ayarlamalara ihtiyaç duyarsanız, eğitim içeriklerini inceleyerek müdahale etmelisiniz.
🛎️ Sınıflarınıza ait kısıtlamalar ile ilgili düzenleme yapabilmek için öncelikle görselde belirtilen adımları takip ederek kısıtlamalar ekranını açmanız gerekir.
👉️ Ana Menü seçeneğine tıklamalısınız.
👉️ Sınıflar seçeneğine tıklamalısınız.
👉️ Düzenleme yapmak istediğiniz sınıfı seçtikten sonra sağ tarafta kırmızı ile çerçevelenerek gösterilen “Kısıtlamalar” seçeneğine tıklamalısınız.

🛎️ Kısıtlamalar ekranını açmanızın ardından yapmak istediğiniz düzenlemeleri gerçekleştirebilirsiniz. Kısıtlamalar ekranındaki düzenlemeler şu anlamlara gelir:
1️⃣ “Eğitim Bloğu” özelliği sayesinde sınıfların okula geliş gidiş saatlerine karar verebilir, bir gün içerisindeki almaları gereken minimum ve maximum saat sayılarını belirleyebilir ve ayrıca seçilen sınıfın kaç gün okula geleceği ile ilgili ayarlamaları gerçekleştirebilmektesiniz. Eğitim Bloğu ile ilgili detaylı bilgiye BURAYA tıklayarak ulaşabilirsiniz.
2️⃣ “Öğrenci Grupları Aynı Saatte Bitirmeli” özelliği ile özellikle meslek liselerinde olan dal tanımlamaları için sınıf içerisinde oluşturulan grupların okuldan aynı saatlerde ayrılmaları için kullanılmaktır.
3️⃣ “Dersin Günlük Min/Max Saati” seçeneğinden seçmiş olduğunuz sınıfta günde en fazla ve en az kaç ders işlenebileceğini düzenleyebilirsiniz.
4️⃣ “Öğle Arası İçin Gereken Zaman Aralığı” seçeneği ile seçmiş olduğunuz sınıfın öğle arası zamanını düzenleyebilirsiniz.
5️⃣ “Max Soru İşaretliler” seçeneğinden “Derslerin Kısıtlamaları” bölümünde tanımlamış olduğunuz evde hazırlık gerektiren derslerin en fazla kaç tanesinin aynı güne gelebileceğini belirleyebilirsiniz.
Dersler ile ilgili kısıtlamaların anlatıldığı eğitim içeriği için BURAYA tıklayınız.
6️⃣ “Sınıf Öğretmeni Olarak Sınıfına Vermesi Gereken Özel Dersin Günü” seçeneğinden, sınıf öğretmeni olarak tanımlamış olduğunuz öğretmenin, sınıfa hangi gün özel ders verebileceğini seçebilirsiniz.
❗️ En son adım olarak, “Tamam” seçeneği ile çalışmalarınızı kaydedebilirsiniz. Ayrıca yaptığınız düzenlemelerin yanındaki “Tümüne uygula” seçeneği sayesinde düzenlemelerinizi bütün sınıflar için tanımlayabilirsiniz.