🔔 Bu başlık altında, sınıfların “kısıtlamalar” başlığı altında yer alan “Eğitim Bloğu” seçeneğinin ne işe yaradığını ve nasıl düzenleyeceğinizi inceleyebilirsiniz.
❗️ Eğitim Bloğu başlığına nasıl ulaşacağınızı görüntülemek için BURAYA tıklayabilirsiniz.
👉️ İlk olarak “Kesintili” seçeneği, ders planlamanızı kolaylaştıran bir seçenektir ve bu ayarda kalması programınız için en sağlıklı seçenek olacaktır.

👉️ İkinci seçenek ise “Eğitimin El İle Yapılandırılması” seçeneğidir ve bu seçenek ile günlük ders saatleri farklı olan sınıflarınız için, sınıfların zaman tablosundan ders yerleştirilmeyecek hücreleri kapatmak yerine derslerin başlangıç ve bitiş saatlerini belirleyebilirsiniz.
⭐️ İlk başlama aralığı seçeneği ile, sınıfın derslerinin hangi aralıkta başlamasını istediğinizi belirtebilirsiniz.
⭐️ Son ders bitiş aralığı seçeneği ile, sınıfın derslerinin hangi periyot aralığında bitmesini istediğinizi belirtebilirsiniz, örneğin, sınıfınızın ilk dersinin;
- ve 3. periyot arasında başlayabileceğini,
- ve 7. periyot arasında ise bitebileceğini belirterek programınıza esneklik kazandırabilirsiniz.

👉️ Son seçenek ise “Otomatik” seçeneğidir ve sistem eğitim bloğunuzu otomatik olarak tanımlar, programınız için oldukça sağlıklı bir seçenektir.